Uutisia

 

FB_IMG_1444628436490

Yumbone’s Abitabove ”Bitti” 8kk

*

VUOSI 2016

5.6.2016 Kiirettä on pitänyt alkuvuoden niin, ettei ole ehtinyt näitäkään sivuja paljoa päivitellä. Treenikausi on käynnissä ja ensimmäiset kokeet lähestyvät kovaa vauhtia! Toivotaan, että keväällä vaivanneet saikut ovat nyt taaksejäänyttä aikaa ja päästään täysillä treenaamaan loppukausi.

Toukokuussa Yumbone’s-poppoo vahvistui Puolan tuonnilla, kun hain kasvattajan luota Varsovan läheltä urospennun Felix Wolkarin. Felix asustaa Katjan luona Lapinjärvellä ex-sijoitusnarttumme Tinkan (Twinkie Ja-Iv-To) laumassa. Toivotaan Felixistä tervettä ja vahvaluontoista vahvistusta porukkaamme! Lisäilen Felixille oman sivun sekä päivitän kuulumisiamme tännekin hieman myöhemmin tässä kuussa.

Meidät löytää Facebookista lähes reaaliajassa, jos kasvatustoimintamme tai toimintamme muuten kiinnostaa! Klikkaa alla olevaa linkkiä löytääksesi meidät Facebookista:

kennel Yumbone’s (Facebook)

 

****

VUOSI 2015

24.11.2015 Loppuvuosi on taas kokeiden osalta mennyt paremmin, ja Capon (Fluss-strand Buddy) valionarvonvahvistus kruunasi tämän kauden! <3 Nyt on hyvä jäädä talvitauolle kokeiden osalta, nuoremman koiraosaston treenit kyllä jatkuu läpi talven. Capo-papparainen tosin ansaitsee kunnollisen talvilevon!

Yoshin (Yoshi z Ladsteina) kanssa käytiin tekemässä IPO1 kuukausi sitten Kouvolassa. Olen tyytyväinen nuoren pojan tekemiseen, vaikka koirasta kyllä huomasi, että oltiin aika tappotahdilla treenattu muutama koetta edeltävä viikko… Jäljellä Yoshilla oli omaan makuun vähän liikaakin vauhtia, mutta se pysyi maavainuisena koko jäljen ajan (viimeinen suora oli vastatuuleen, ja siinä nokka nousi aavistuksen varsinkin juuri ennen viimeistä esinettä) ja ilmaisi esineet korrektimmin kuin treeneissä! Tottiksissa taas olen tottunut näkemään sen virkeämpänä, kuin mitä se kokeessa oli. Tasamaanoutoon Yoshi ei jonkun oikosulun takia lähtenyt kolmannellakaan käskyllä… Noutoja on kyllä kokonaisuudessaan treenattu liian vähän, mutta kaikkea ei voinut kerralla paketoida muutamassa viikossa, joten onpahan selkeetä parannettavaa seuraaviin luokkiin! Puruissa Yoshi teki koulutustasonsa mukaisen suorituksen, paljon on vielä kesken silläkin saralla, vaikka pisteiden (94) valossa suoritus olikin hyvä.

Capon kanssa käytiin viime viikonloppuna toisessa FH-kokeessa, ja jos edellisen kokeen aikaan oli kunnon syysmyrsky niin tässä kokeessa olikin sitten juuri satanut ensilumi maahan. Jospa ensi kaudella päästäisiin joku FH-koe ajamaan optimaalisemmissa olosuhteissa 🙂 En edes muista koska olisin viimeksi ajanut lumella jälkeä Capon kanssa, ehkä joskus kun se oli ihan nuori poika. Pelto oli litimärkä viikon kestäneiden sateiden jäljeltä ja pinnalla oli muutamia senttejä vastasatanutta lunta, joten odotettavissa oli, että esineilmaisut ei ehkä maistu normaaliin tapaan. Itse jälkityöskentelyyn olen tyytyväinen, Capo ajoi itsenäisesti ja varmasti koko jäljen ja kaikki kulmat, ei poistunut jäljeltä kertaakaan eikä reagoinut harhoihin mitenkään. Ensimmäisen esineen se merkkasi, mutta käveli suoraan yli miettimättä edes maahan menemistä, toisen esineen ilmaisi menemällä maahan mutta kuin hidastetusta filmistä verrattuna sen normaaleihin ilmaisuihin. Kolmannen esineen yli se käveli suht suvereenisti, huomasin kyllä että se pikaisesti sen merkkasi, mutta käveli vielä nopeammin yli kuin ensimmäisestä esineestä. Viimeisen esineen se onneksi ilmaisi, mutta istuen! Eihän vanha hienohelma voi mahavillojaan kastella märkään peltoon… Mutta tulos saatiin kuitenkin, 75 pistettä ja koulutustunnus FH1! Hieno pappa <3

Bitti (Yumbone’s Abitabove) on päässyt syksyn mittaan ottamaan muutamia suojelutreenejä maalimieheni Teemu Parviaisen kanssa, ja tykkään kyllä koirasta kovasti! Tottiksissa ollaan opeteltu lähinnä perusasentoa ja käännöksiä seuraamisessa.  Haluan nuoren koiran kanssa keskittyä enemmän tunnetilaan kuin tekniseen osaamiseen, mutta jos Bitti edistyy tätä tahtia niin eiköhän me ensi kaudella päästä BH-kokeeseen 🙂 Bitti nauttii tekemisestä ja on erittäin aktiivinen pojankloppi. Jäljelläkään ei tällä hetkellä ole mitään suurempia huolia.

Ilmoitin Bitin Helsingin Yliopiston välimuotoista lanne-ristinikamaa koskevaan tutkimukseen LTV4-statuksensa vuoksi. Tutkimuksen yhteydessä Bitti sekä röntgenkuvataan että CT-kuvataan, ja toivottavasti pystymme osaltamme auttamaan tutkijoita selvittämään välimuotoisen lanne-ristinikaman periytymistä ja eri muutosten vaikutusta näihin koiriin.

3.10.2015 Ajokoiramme Halla kävi ekoissa ajokokeissa viime kuussa, valitettavasti keli oli kuiva ja tuulinen, mikä aiheutti vaikeuksia hakuun. Halla löytänyt toisessa erässä mitään ajettavaa, vaikka muuten se on tällä kaudella ajellut tosi hyvin ja kaksi jänöä on sille jo ammuttu. Pisteitä kertyi kokeesta vaivaiset 24,92. Kuulemma nuoret ja innokkaat harrastajat käyttää alkukauden kokeissa, ja vanhat ja viisaat myöhemmin kaudella kun ajokelit paranee. 😉 No, yritetään viisastua mekin tässä harrastuksessa pikkuhiljaa, vaikka seuraavia kokeita on jo katseltukin!

Capo kävi korkkaamassa FH-uransa, tosin ei järin hyvällä menestyksellä. Jälki lähti melkein reidenpituiseen rehupeltoon, ja vaihtui ekalla suoralla vastikään myrkytettyyn kuolleeseen heinäpeltoon. Raju alustanvaihdos yhdistettynä voimakkaaseen puuskittaiseen tuuleen oli liikaa IPO-koiralle, ja hukattuaan alustanvaihdoksen jälkeen jäljen hetkeksi, se otti pellon reunasta vihreälle pellolle menneen väärän jäljen ja peli oli siinä. Kokonaiset 9 pistettä ehti kertyä pistekassaan ennen sitä. Saatiin kuitenkin ajaa jälki loppuun, ja vaikka myrkkypellolla olikin isoja hankaluuksia niin kaikki esineet löytyi, tosin viimeisen esineen ilmaisi vastatuulessa metrin etukäteen. Ei muuta kun lisää treenejä, ja koitetaan saada vielä tälle vuodelle kisapaikka johonkin kokeeseen. Äärettömän hankala saada koepaikkoja noihin karkeloihin! Kokeita on harvakseltaan ja koepaikkoja per koe on keskimäärin 4 jos sitäkään. Täytyy virallistaa meidän treeniryhmän oma yhdistys ja alkaa itsekin järjestää FH-kokeita, peltoja meilläpäin on kyllä riittämiin…

A-pennuista on nyt kolme välikuvattu. Avasha (musta narttu) välikuvattiin terveeksi jo alkukesästä. Abitabove (meidän Bitti) kävi ontumiseen johtaneen tapaturman jäljiltä myös läpivalaisussa kesällä, ja muuten luusto näytti erittäin hyvältä, mutta sillä on yksi ylimääräinen lannenikama eli Kennelliiton arvosteluasteikolla se menee LTV4:ksi. Kuvannut ell Timo Talvio arvioi, ettei tällä löydöksellä tule olemaan Bitin harrastuskäyttöön mitään rajoituksia, sillä itse ristiluu on siisti ja kaikki muu kunnossa. Musta uros Athansor eli Zorro kävi välikuvissa viime viikolla, ja sillä on ristiluun kolmas segmentti luutumaton, mutta se ei tule Talvion lausunnon mukaan vaikuttamaan harrastekäyttöön mitenkään. Zorrolla oli toisessa lonkassa hieman väljyyttä, joka toivottavasti kasvun myötä vielä vähän tiivistyy. Lanneranka ja kyynärät oli Zorrollakin normaalit.

____________________

2.7.2015 Hetki vierähtänyt edellisestä päivityksestä, kesä tuntuu olevan niin kiireistä aikaa 🙂 Pennut ovat kasvaneet ja omistajansa ovat olleet tyytyväisiä pikkukakaroihinsa. Yksi pennuista on jo välikuvattukin, musta narttu Yumbone’s Avasha oli luustoltaan terve!

Capo-vanhuksen (Fluss-strand Buddy) kanssa käytiin toukokuun lopulla suojelukokeessa pistein A94 B90 C90. Kolmannen IPO3 ykköstuloksen myötä Capo pääsi ansaituille eläkepäiville suojelusta. Virtaa 9 vuotta täyttävällä papalla kuitenkin riittää siinä määrin edelleen, että eiköhän me vielä ainakin FH-kisoissa piipahdeta kunhan harhat ja piikit on saatu treenattua.

Yoshin (Yoshi z Ladsteida) kanssa oli tarkoitus aloittaa IPO-kisaura kesäkuussa, mutta poika päätti murtaa häntänsä… Yoshi on nyt sairaslomalla ainakin heinäkuun lopulle asti, jotta murtuma ehtii kunnolla parantua. Jälkeä onneksi pystyy treenaamaan tukiside hännässä, joten ihan hunningolle ei musta juniori pääse.

Bitistä (Yumbone’s Abitabove) on kasvamassa oikein mukava ja mulle varsin hyvin käteen sopiva harrastuskoira. Saalisviettiä löytyy hyvin ja tuntuu toinenkin puoli olevan olemassa. Bitti menee välikuviin vasta syksymmällä, ei ole oireillut mitään kuten eivät muutkaan sisaruksensa, ja nuori herra on nyt 5kk iässä sellainen rotjake, että mieluummin odottelen loppuvuodelle kuvauksien kanssa. Virallisiin kuviin on tarkoitus mennä vasta kun 24kk on tullut täyteen, jotta saadaan kerralla kaikki selkälausunnotkin kuntoon.

____________________

8.4.2015 Viimeinenkin pentu lähti omaan kotiinsa sunnuntaina ja meillä koittaa vihdoin paluu arkeen 🙂 Erittäin reippaita ja kivoja pentuja näistä lutviutui, toivotaan että jatkossakin luonteet kehittyvät yhtä hyvään suuntaan ja pennuista on iloa omistajilleen ja ohjaajilleen moniksi moniksi vuosiksi tästä eteenpäin! Cora lähti myöskin takaisin omaan kotiinsa Ylivieskaan ja tämän pentueen jälkeen sen omistus siirtyykin Tuulille ja Artolle. Kiitos vielä kerran joustavasta yhteistyöstä teille molemmille!

Bitti (Abitabove) jäi kotiin mulle harrastuskaveriksi ja nartuista Aria (Ariadne) lähti sijoituskotiin Keuruulle Miian luokse. Miialla on Coran veli, joten tietänee suunnilleen millaista koiraa on kasvattamassa, yhteinen toiveemme toki on, ettei Aria kasva ihan niin jättiläiseksi kuin enokoiransa Enso… 🙂

Kiitos kaikille pennunostajille ja pennuista kiinnostuneille! Seuraava pentue onkin vuorossa vasta sitten parin vuoden päästä, kun vanhimmat sijoitusnartut ehtivät hyvään ikään ja vähän kokeissakin käymään.

____________________

1.2.2015 Cora (Thiarco Encore) synnytti keskiviikkona 28.1. kahdeksan hyvinvoivaa pentua, 4 urosta ja 4 narttua! Ensimmäinen pentu syntyi hieman ennen klo 11 ja viimeinen pentu oli maailmassa illalla klo 18-19 välillä. Pennut ovat voineet alusta asti hyvin, kokoluokka vaihtelee nyt 4 vrk:n iässä 465 g – 615 g välillä. Pieninkin narttu on kuitenkin elinvoimainen ja syö hyvin, joten toivotaan että se alkaa ottaa kasvussa kiinni isompia sisaruksiaan!

Cora on hoitanut tulokkaita erinomaisesti pienen alkujärkytyksen jälkeen 🙂 Ruoka on maistunut hyvin ja maitoa tulee hyvin. Eilen sen kunto kuitenkin romahti muutamassa tunnissa niin, ettei se meinannut pysyä kunnolla tolpillaan eikä päiväruoka maistunut, ja kuumemittari näytti lukemaksi 41! Äkkiä pennut koriin lämpöpullojen kanssa ja Cora autoon, ja Porvooseen lääkäriin. Kiitos nopeasta toiminnasta pentuhoitajille Tina, Anu ja Miia (itse olin tietenkin töissä juuri) sekä taas jälleen kerran hyvästä hoidosta eläinklinikka Avec!

Avecissa Cora ultrattiin ja kohdusta otettiin varmuuden vuoksi röntgenkuva, jolla poissuljettiin kohtuun jääneen pennun mahdollisuus. Kohdussa todettiin alkava kohtutulehdus, lisäksi yksi maitorauhanen oli tulehtunut. Cora sai nesteytyksen lääkärissä sekä antibiootin ja kuumetta alentavan kipulääkkeen suoneen. Kuume laski jo lääkärissä, ja Cora käyttäytyi siellä todella mallikkaasti vieraiden ihmisten kanssa kaikessa hälinässä. Pennut olivat koko reissun reippaina ja Cora hoiti ne kuumeesta huolimatta hyvin. Nyt toivotaan että kotiin saatu ab-kuuri auttaa tulehduksiin ja Cora paranee yhtä nopeasti kuin sairastuikin! Mikäli ab-hoito ei tehoa, jää viimeiseksi vaihtoehdoksi kohdun poisto.

Tänä aamuna Coran lämpö oli jo normaali 38.6 astetta, ruoka maistui hyvin ja emä sekä pennut olivat virkeitä ja tyytyväisiä. Sormet ja varpaat ristissä toivotaan, että selvittiin säikähdyksellä!

____________________

13.1.2015 Tirra (Pernilla von der Fasanerie2000) välikuvattiin tänään täysin terveeksi luustoltaan Kankaanpäässä eläinlääkäri Kari Ventelällä. Tirralta kuvattiin lonkat, kyynärät, selkä, olat ja polvet. Tirra on viimeisen viikon aikana ontuillut toista etujalkaansa ja ontumiseen yritettiin etsiä syytä luustosta, mutta sitä ei löydetty vaikka Tirrasta otettiin yhteensä 19 röntgenkuvaa! Syy ontumiseen on luultavasti joku kyynärnivelen alueelle sattunut tömäri, jota parannellaan nyt muutaman päivän ajan kipulääkkeillä ja levolla. Tirran lonkat olivat tällä hetkellä asteikolla A-B, kyynärät 0/0. Myös Tirran sisko Veera (Pippa v.d. Fasanererie200) välikuvattiin samassa yhteydessä luustoltaan täysin terveeksi, erinomaista!

****

***

VUOSI 2014

26.12.2014 Cora kävi ultrassa 23.12. ja useita pentuja oli havaittavissa! 🙂 Nyt vain odotellaan tammikuun loppua ja toivotaan, että synnytys menee hyvin ja saadaan monta elinvoimaista Yumbonesilaista saatettua maailmaan! Pentueesta on tällä hetkellä varattu 2 narttua ja 4 urosta. Lisätietoja yhdistelmästä p. 0505958812 / Riikka tai riikka.byckling @ gmail.com.

Yoshi on toipunut marraskuisesta operaatiosta hyvin, joten ollaan jo aloiteltu pikkuhiljaa tottisten treenailua ja Yoshi on päässyt muun lauman mukana lenkeille normaalisti. Yoshilta yritettiin marraskuun alussa poistaa trauman seuraksena viime keväänä oikean etujalan lihaksiin tulleita kalkkikertymiä, mutta kalkkipatit olivat niin tiukasti lihaksissa kiinni, että suuremman trauman välttämiseksi patit jätettiin paikoilleen. Pattien poistoa edeltäneessä CT-kuvauksessa kuvattiin myös Yoshin kyynärät (jotka ovat Kennelliiton mukaan oikea 0 ja vasen 1), jolloin vasemmassa kyynärässä huomattiin olevan mahdollinen tuleva irtopala, joka ei kuitenkaan ollut sellainen, joka olisi sillä hetkellä aiheuttanut oireita koiralle. Pala poistettiin varmuuden vuoksi samassa operaatiossa, jossa kalkkipatteja yritettiin poistaa, joten onni onnettomuudessa, että tuli CT-kuvattua myös ne kyynärpäät ja huomattua tällainen vaiva, mikä ei röntgenkuvissa näkynyt. Nyt vältyttiin (toivottavasti!) mahdollisesta käytön ja kulumisen seurauksena tulevasta nivelrikosta tai suuremmilta irtopaloilta, ja voidaan hyvillä mielin suunnata katseet kohti ensi kesän koe- ja kilpailutavoitteita! Kiitos Mevet ja eläinlääkärit Lotta Axelsson ja Anu Saikku-Backström!

____________________

9.12.2014 Cora astutettiin onnistuneesti kahteen otteeseen Tsekeissä marraskuun viimeisellä viikolla. Nyt odotellaan vatsanseudun pyöristymistä ja ultraa, ja toivotaan että reissu Tsekkeihin asti ei ollut turha! Coran sulhanen, Coudy z Udoli Upy, oli livenä vähintään yhtä vakuuttava ilmestys kuin videoillakin. Erittäin temperamenttinen ja luonteeltaan avoin koira, joka tekee kaiken sata lasissa. Kooltaan Coudy on keskikokoinen ja voimakasluustoinen.

Pääsin seuraamaan Coudyn tottis- ja jälkitreenejä, ja jäljellä Coudy oli hyvin maavainuinen ja sen jälkityöskentely oli voimakasta, mutta tarkkaa. Coudyn omistaja/kasvattaja Bretislav kuvaili Coudya elämänsä koiraksi, jollaista toista tuskin tulee koskaan saamaan. Hän on osallistumassa ensi vuonna Tsekin mestaruuskilpailuihin Coudyn kanssa, mutta kertoi voimakkaan temperamentin tekevän Coudysta hankalan kisakoiran sillä sen saaminen hallintaan kilpailutilanteessa on ollut haasteellista.

Myös parsonrussellinterrierimme Repoketun Gini ”Devi” astutettiin samalla viikolla, pennut syntyvät Kenkku-kenneliin Imatralla.

Molempien pentueiden odotetaan syntyvän tammikuun lopulla.

____________________

1.12.2014 Likan (Lischa v.d. Fasanerie2000) täysveli Linus eli Väinö on pahentuneiden ja pitkään jatkuneiden allergiaoireiden vuoksi käynyt useasti eläinlääkärillä viimeisen vuoden aikana. Nyt Väinön allergiaverikokeiden tulokset tulivat, ja Väinö on allerginen mm. erilaisille pölypunkeille. Lisäksi Väinön elimistön hiivan vasta-aineet olivat myös koholla. Väinön ruokavalio koostuu tällä hetkellä pelkästä hevosesta ja kukkakaalista + öljyistä, ja jatkuvan kortisonilääkityksen kanssa se pystyy olemaan raaputtamatta itseään jatkuvasti. Kutina kuitenkin pahenee jos Väinö käy suojeluharjoituksissa, joten Väinö on varsinkin purujen osalta tauolla.

Olen ollut yhteydessä Likan ja Väinön kasvattajaan näiden iho-ongelmista, ja kasvattaja kertoi kuulleensa muistakin saman pentueen koirista, joilla on tai on ollut allergiaoireita.

Toivon todella, että Väinö saa oireisiinsa helpotusta enemmän tai vähemmän jatkuvasta lääkityksestä, jottei muutoin tervettä ja ominaisuuksien puolesta hyvää harrastuskoiran alkua tarvitsisi kuopata liian aikaisin sietämättöminen iho-oireiden takia! Tällaisten koirien sivusta seuraaminen vahvistaa omaa käsitystä siitä, että allergiat ja muut immonologiset ongelmat ovat pahinta, mitä koiran kohdalla voi olla, sillä riesa on jatkuva ja oikean ravinnon/oireiden aiheuttajien selvittäminen on työn ja tuskan takana, mikäli edes koskaan selviävät. 🙁

____________________

5.11.2014 Hetki näköjään vierähtänyt viimeisimmästä ”uutisoinnista”, joten kerrataan pikaisesti syksyn tapahtumia: Tirppa eli nykyään Tirra asustaa meillä edelleen ja on tainnut tulla meille jäädäkseen 🙂 Puolasta on joulukuussa tulossa kaksi uutta pentua Suomeen, niistä lisää Pentuja-sivulla. Molemmille tulokkaille on jo kodit tiedossa. Coran juoksuja odotellaan kuin kuuta nousevaa, toivotaan että kaikki menee hyvin ja päästään Keski-Euroopan matkalle vielä tämän vuoden puolella!

Capon kanssa käytiin syksyllä pyörähtämässä saksanpaimenkoirien suojelumestaruuskisoissa, joista kotiintuomisina IPO3-koulutustunnus kakkostuloksella sekä joukkuekultaa SPL Kotkan joukkueessa. Capo oli huonossa tilassa sekä tottiksissa että puruissa, jossa sillä oli erityisesti ongelmia vietinvaihtamisessa eikä se näyttänyt aggressiota oikeastaan koko suorituksen aikana kunnolla kertaakaan. Tottiksissa Capo suoritti teknisesti kaiken niin hyvin kuin siinä tunnetilassaan (=laiska) pystyi, joten pitää antaa pointsit vanhalle herralle siitä, ettei ihan lyönyt hanskoja tiskiin vaikka kiinnostus suorittamista kohtaan oli aika lähellä nollaa! Jäljelläkin Capo oli normi-itseensä verrattuna aika voimaton, mutta jäljesti kuitenkin lähes virheettömästi alusta loppuun. Pistesuora kokeista oli A96, B 85 ja C82. Capo täytti parisen viikkoa sitten 8-vuotta, mutta kyllä me vielä tämä talvi treenaillaan ja eiköhän me parissa kokeessa vielä kesällä pyörähdetä jos terveys pysyy hyvänä!

Yoshin keväällä samaa vammaa oikeassa etujalan lihaksessa on nyt tutkittu Mevetissä Helsingissä, ja kainaloon trauman seuraksena syntynyt kalkkipatti poistetaan kirugisesti heti kun löydetään sopiva aika kirurgille. Operaatiosta seuraa kuukauden parin sairasloma, mikä on tietystyi hyvä ajoittaa nyt talveen treenien kannalta. Toivotaan, että leikkaus onnistuu hyvin ja Yoshin kanssa päästäisiin kisakentille jo ensi kesänä 🙂

____________________

28.8.2014 Pernilla von der Fasanerie2000, Likan siskopuoli samasta emästä, saapui Saksasta Suomeen viime viikonloppuna. Kiitos Katille koiran kuskaamisesta! Samalla kyydillä saapui Suomeen samasta pentueesta kaksi muutakin narttua ja yksi uros. Hyvä, että pystyy taas seuraamaan pentuesisaruksia lähietäisyydeltä, varsinkin kun siskopuoli Likan pentueessa on ollut terveysongelmia. Pernilla eli ”Tirppa” asuu tällä hetkellä meillä, mutta muuttaa omaan kotiin mikäli löydämme sille jostakin sen arvoisen aktiivisen ja yhteistyökykyisen kodin 🙂 Nyt alle viikon tuttavuuden perusteella Tirppa vaikuttaa siskopuoltaan rauhallisemmalta. Lisäksi se suhtautuu uusiin paikkoihin aika varovaisesti eikä ole koko ajan pää viidentenä jalkana menossa paikasta toiseen (kuten muut viimeaikaiset tuontimme). Toivotaan, että Tirppa reipastuu iän ja kokemusten myötä sekä kasvaa terveemmäksi koiratytöksi kuin siskopuolensa!

____________________

30.7.2014 Kiireinen kesä ollut koirien kanssa! Tuloksia on koitettu tahkoa ja neljän koiran treenaaminen on ollut suhteellisen aikaa vievää 🙂 Heinäkuun alusta kaksi viikkoa menikin koiraleireillä, ensin Saksanpaimenkoiraliiton kesäleirillä omia treenaten ja toinen viikko Bokseriyhdistyksen kesäleirillä peltojälkeä kouluttamassa. Treenaamisesta on ollut hyötyäkin, sillä Cora suoritti ensin kesäkuun lopulla JK1-koulutustunnuksen ykköstuloksella ja heinäkuun lopussa IPO1-koulutustunnuksen myös ykköstuloksella. Capokin kävi hakemassa vikalistan tämän vuoden SM:iä varten ykköstuloksella IPO3-luokasta. Nyt treenataan kohti syyskuun ekalla viikolla olevia Lahden SM-kisoja ja toivotaan ennen kaikkea, että koira pysyy terveenä 🙂

Likan (Lischa von der Fasanerie2000) ihon kanssa on ollut ongelmia jo puolisen vuotta. Alkuvuodesta siltä hoidettiin pientä ihotulehdusta mahan alueelta, ja siitä tulehduskierre sitten alkoi. Nyt Likka on eliminaatiodietillä, eli syö Royal Caninin hypoallergenista ruokaa ja on pitkällä antibioottikuurilla, jotta iho saadaan rauhoittumaan. Hiivaa Likalla on ollut hieman tassuissa nyt kesähelteillä. Antibioottikuurien myötä sillä on ollut myös pari korvatulehdusta.

Vaikka iho-ongelmien tausta ei vielä olekaan täysin selvinnyt, niin olemme päättäneet olla käyttämättä Likkaa jalostukseen allergioihin viittavien oireiden takia. Päätökseen on vaikuttanut myös se, että Likan Tampereella asuvalla veljellä on jo kohta vuoden ajan hoidettu allergiaoireita ja se on ollut kutinoidensa takia useilla kortisonikuureilla sekä syö pelkkää hypoallergenista kuivamuonaa. Lisäksi myös Likan toisella Suomessa asuvalla veljellä on myös ollut kutinoita, joiden epäillään johtuvan ruuasta. Tämä antaa aika suuren epäilyksen siitä, että taustalla on selkeästi perinnöllinen alttius iho-ongelmiin.

Likan poistuttua jalostussuunnitelmista, varasimme Likan emästä uuden pennun, joka tulee Suomeen elokuussa. Tässä yhdistelmässä isä on erisukuinen kuin Likalla, joten toivomme, että tämä pentu on ihonsa(kin) suhteen terve. Ominaisuuksiensa puolesta tykkään Likasta paljon, tosin toivoisin sillä olevan parempi hermorakenne. Likka jää kuitenkin minulle kisakoiraksi, ja toivotaan, että iho-ongelmiin löytyy ruuan vaihdon myötä jokin ratkaisu eivätkä ongelmat pahene iän myötä!

Lisäksi minulla on varauksessa Tsekeistä narttupentu, joka on tulossa samoihin aikoihin Suomeen kuin tämä Likan siskopuoli. Molemmat pennut menevät sijoitukseen.

____________________

24.5.2014 Terveystuloksia tältä viikolta: Yoshin lonkkakuvat oli Kennelliitossa arvioitu B/C ja kyynärät 0/1. Paremmatkin toki olisivat saaneet olla, mutta näillä mennään eiväkä nämä tulokset vielä harrastuksia estä. Jalostuspartneria pitääkin sitten miettiä vielä astetta tarkemmin, mikäli jalostukseen joskus haluan käyttää. Ominaisuuksiltaan Yoshi on mahtava harrastuskoira, ja toivottavasti päästään kisaura korkkaamaan jo tänä vuonna BH:n osalta!

Eilen kävin kolmen koiran kanssa silmätarkastuksessa, kaikillä oli täysin terveet silmät! Tutkimuksissa kävivät Cora (Thiarco Encore), Yoshi (Yoshi z Ladsteina) ja Devi (Repoketun Gini). Terveiden silmien johdosta Devin syyssuunitelmat vahvistuivat ja Devi astutetaan seuraavasta juoksusta. Nämä parson-pennut syntyvät kennel Kenkun nimen alle Imatralla.

____________________

7.5.2014 Yoshin viralliset kuvat olivat lausuttavana Kennelliitossa. Kyynärkuvat tulivat takaisin arviolla 1/0, vasemmassa kyynärässä lievät muutokset ja oikea kyynär rajatapaus, mutta kuitenkin Limanin arvion mukaan nolla. Lonkkakuvia ei oltu voitu arvostella virheellisen kuvausasennon vuoksi, joten menemme ensi viikolla uudestaan kuvaamaan lonkat! Kuvannut eläinlääkäri arvioi näiden vinojen kuvien perusteella lonkkien olevan C-B/A-B, joten katsotaan miten kuvausasennon suoristaminen vaikuttaa lääkärin arvioon. Selkä oli kuvanneen lääkärin arvion mukaan terve, siitä ei ole vielä tullut Kenneliiton lausuntoa. Odotellaan.

Koirat voivat erittäin hyvin ja ovat toipuneet punkkitaudista! Treenejä ollaan aloiteltu ja jäljelläkin on jo muutaman kerran ehditty käydä täällä koti-Suomessakin. Nuoret koirat (Likka ja Yoshi) vaikuttavat erittäin mukavilta tapauksilta jokaisella osa-alueella (jälki, tottis, purut). Odotan mielenkiinnolla tulevaisuutta näiden tapausten kanssa!

____________________

20.4.2014 Keskiviikkona haettin babesioosiin sairastuneille koirille (Likka, Capo ja Yoshi) toisen kerran lääkeannokset eläinklinikka Avecista. Koirat näyttävät toipuneen rajusta taudista ja nyt toivotaan, ettei tauti iske enää päälle koskaan. Eläinlääkäri kertoi, että babesia-loinen jää lääkityksenkin jälkeen joillakin koirilla verenkiertoon, vaikkei enää oireita aiheutakaan. Joillakin yksilöillä loinen pakenee luuytimen suojiin eikä siten näy verikokeissa vaikkei elimistöstä olisikaan poistunut. Muuta vaikutusta ei pitäisi piileväksi jäävästä loisesta koirien elämään olla kuin että verenluovattajiksi ei näitä koiria enää hyväksytä. Ei voi muuta kuin kiittää onnea, että huomattiin oireet ajoissa ja iso kiitos eläinklinikka Avecin henkilökunnalle koirieni hyvästä, nopeasta ja asiantuntevasta hoidosta!

____________________

17.4.2014 Coran selkätulokset tulivat Kennelliitosta. Lanneristinikama normaali (LTV0) ja spondyloosilausunnoksi tuli lievä, SP1. Coralla oli röntgenkuvissa havaittavissa rintarangan ja lannerangan liitoskohdassa pieni alkava luupiikki. Muutos ei kuvanneen eläinlääkärin (Kari Ventelä) mielestä vaikuta koiraan mitenkään eikä muutosta ollut havaittavissa edellisissä selän röntgenkuvissa v. 2012.

____________________

15.4.2014 Hallan (suomenajokoira Wood Grousen Anastasia) lonkat B/B ja kyynärät 0/0, Devin (parsonrussellinterrieri Repoketun Gini) lonkat A/A ja kyynärät 0/0! Coran (spk Thiarco Encore) selkätuloksia vielä odotellaan. Puolan reissulla punkin puremista sairastuneet koirat alkavat olla jo terveitä, tällä viikolla haetaan vielä toinen lääkepistos ja selvitellään Yliopistollisesta Eläinsairaalasta miten sairastuneita koiria jatkossa seurataan loisen osalta vai seurataanko ollenkaan.

____________________

6.4.2014 Eläinlääkäritäyteisen loppuviikon aikana ehdimme käydä pyörähtämässä Kankaanpäässä ell Kari Ventelän luona kuvauttamassa ajokoiramme Hallan sekä terrierimme Devin lonkat ja kyynärpäät. Lisäksi Tuuli ajoi Coran kanssa Ylivieskasta Ventelälle ja kuvautin Coran kyynärpäät, selän ja lonkat uudelleen. Coran kyynäret eivät olleet muuttuneet miksikään 1-vuotiaasta, eli lievät ykköset olivat edelleen. Lonkat olivat yhtä siistit kuin ennenkin. Coran selkä kuvattiin nyt virallisesti, ja Ventelä arvioi lanneristinikaman alueen normaaliksi. Loppuselkä oli muuten terve, mutta rintarangan ja lannerangan liitoskohdassa ns. selän ”koukkukohdassa” oli pienet alkavat luupiikit. Ventelän mukaan ko.  muutoksella ei ole Coran ikäisellä koiralla mitään käytännön merkitystä, sillä 1-vuotiaana Coran selkä oli täysin siisti. Cora siis liittyi Kankaanpään reissulla takaisin laumaamme vielä täksi kesäksi. Nyt vaan treenaamaan ja tuloksia tahkomaan!

____________________

5.4.2014 Vietettiin lauman sakemannien kanssa maaliskuun viimeinen viikko Puolassa treenaten jälkeä ja puruja. Reissu meni hyvin ja varsinkin nuoret koirat saivat hyvää treeniä paikalliselta maalimieheltä ja jälkikausi saatiin korkattua kaikkien koirien kanssa. Viikko reissun jälkeen Suomessa koirat alkoivat yksi toisensa jälkeen voida huonosti, ja eläinlääkärissä kaikilla koirilla diagnosoitiin babesioosi, joka on Babesia-loisen aiheuttama sairaus, jossa loinen tuhoaa koiran punasoluja ja aiheuttaa koiralle anemiaa. Hoitamattomana ja liian myöhään havaittuna sairaus voi tappaa koiran. Babesia tarttuu punkkien puremasta.

Onneksi havaitsimme koirien oireet jo taudin varheisessa vaiheessa, ja koirat ovat nyt paranemaan päin. Varsinkin vanhin koiristamme, 7-vuotias Capo, oli vielä perjantaina todella heikossa kunnossa. Kuume nousi kaikilla koirilla lähes 40 asteeseen ja Likalla lämpö nousi yli 40.  Taudin lääke on Suomessa harvinainen, koska babesia-loista ei esiinny suomalaisissa punkeissa. Lääke saatiin tilattua Yliopistolliselta Eläinsairaalalta ja ensimmäisen lääkepistoksen jälkeen myös Capo alkoi piristyä vuorokauden sisällä. Pistos toistetaan vielä kahden viikon päästä uudestaan ja sitten pitäisi tämän piinan olla ohitse. Toivotaan, että koirat toipuvat ennalleen.

____________________

4.3.2014 Ulkomailta on toiveissa saada pentu tai kaksi Suomeen kesäksi 2014. Etsinnässä on siis yksi tai kaksi aktiivista sijoituskotia narttupennulle. Molemmat yhdistelmät ovat sellaisia, että mielellään pitäisin itse koko pennun, mutta nuorten koirien määrä kotona alkaa olla maksimissaan… Olen kuitenkin aina valmis auttamaan pennun koulutuksessa, joten mittavaa kokemusta esim. suojelun harrastamisesta en sijoituskodilta edellytä. Haluan kuitenkin löytää pennulle aktiivisen kodin, jossa sen kanssa on tavoitteena kilpailla vähintään kansallisissa lajeissa (esim. PK- jälki tai -haku). Lisätietoja saa kyselemällä 🙂 Yhteystiedot löytyvät mm. etusivulta.

____________________

22.2.2014 Devi kävi ensimmäisessä EVL-luokan tokokokeessa, tuloksena EVL0 pisteillä 187. Ruutu ja ohjattu nouto meni nollille,  pääosin mun omista ajatusvirheistä johtuen. Ruudussa oikaisi suoraan ruutuun enkä jostain syystä edes yrittänyt antaa sille toista käskyä mennä merkille. Loppuliike meni just niinku pitikin, mutta pisteet 0 tuon merkin välistä jättämisen takia. Ohjatussa noudossa yritti taas oikaista merkin ohi, mutta toisesta käskystä meni merkille. Siitä lähti käskystä hakemaan vasenta kapulaa, mutta päättikin vaihtaa kohti keskimmäistä, josta kielsin ja ohjasin uudelleen vasemmalle. Ajattelin, että liike oli jo nollaantunut, joten kehuin koiraa kun se teki oikein enkä ottanut sitä enää sivulle. Olis siitä kuulema voinu vielä pisteitä saada… Pääasia, että koiralla oli hyvä vire koko ajan ja kaikki muut liikkeet meni hyvin, pientä kauneusvirhettä siellä täällä. Ens kerralla paremmalla tiedolla ja taidolla!

____________________

16.2.2014 Likka 1-v (Lischa v.d. Fasanerie2000) ja Capo 7,5-v (Fluss-strand Buddy) kävivät virallisessa silmätarkastuksessa. Molempien silmät terveet, ei perinnöllisiä sairauksia!

____________________

30.1.2014 Lisätty videoita Yoshin ja Likan sivuille tottiksista ja puruista.Molemmat juniorit vaikuttavat oikein kehityskelpoisilta ja aktiivisilta harrastuskoiran aluilta. Toivottavasti pysyvät terveinä!

 

VUOSI 2013

9.11.2013 Cora lähti talveksi takaisin Ylivieskaan, koulutus jäi suojelun osalta vielä kesken ja kokeeseen ei ehditty tänä vuonna. Käytän Coran keväällä luustokuvissa uudelleen, ja mikäli kaikki on kunnossa niin Cora tulee vielä ensi kesäksi treeniin ja tavoitteena on saada sille koulutustunnus ainakin suojelusta ennen ensi talvea. Coran lähtö takaisin sijoituskotiin tarkoitti sitä, että Slovakiasta viime keväänä tuomani urospentu Yoshi z Ladsteina liittyi pysyvästi laumaamme. Kiitos Tuulille ja Artolle Yoshin hyvästä hoidosta!

Yoshi kävi ennen meille tuloaan välikuvissa, koska se on ontunut toista etujalkaansa. Luustokuvissa ei löytynyt syytä ontuilulle, vaan kuvissa todettiin Yoshin olevan terve harrastuskoiran alku. Yoshilta kuvattiin kyynärpäiden lisäksi olat, lonkat ja selkä. Yoshin kanssa on ehditty tässä parin viikon aikana nyt aloitella tottistreenejä ja yhdet suojelutreenitkin on otettu. Yoshi vaikuttaa nyt 9kk iässä varsin tervepäiseltä ja aktiiviselta nuorelta pojalta, jolla on luontainen syvä ja voimakas puruote. Mielenkiinnolla odotan mitä tästä pojasta kasvaa isona!

17.10.2013 Devi kävi eilen toisessa LUT-kokeessaan, eli luolakoirien taipumuskokeessa, Ruotsinpyhtäällä ja sai hienon työskentelyn tulokseksi C37. Alussa Devillä kesti hetken aikaa ennen kuin se eteni putkistossa ketun eteen, mutta kun luukut avattiin painosti Devi kettua hyvin koko kokeen ajan.

26.9.2013 Devi kävi 3-vuotispolvitarkastuksessa tänään ja polvet olivat terveet (0/0). 1-vuotiaana Devin polvet olivat nollan ja ykkösen rajalla mennen ykkösiksi, mutta nyt olivat selkeät nollat. Lisäksi Devin sydän on toipunut hyvin puolentoistavuoden takaisesta sydänlihastulehduksesta eikä sivuääntä eläinlääkärin mukaan olisi kuullut jos ei olisi tiennyt mitä etsiä! Hieno juttu, treenit jatkukoot siis samaan malliin jatkossakin, eli täysiä!

10.9.2013 Coralle hyväksytty BH-koe tänään!

8.9.2013 Capo kävi eilen Tuusulassa IPO-kokeessa, tulos tuli mutta taas jäi ärsyttävän lähelle ykköstulosta! C-osa meni taas miten meni, tällä kertaa piilonkierrot aiheutti ongelmia mutta irrotus oli kunnossa. Yhteispisteet 267 (ykköstuloksen raja 270). Kesäkuun kokeessa saatiin 266 pistettä… Tänään käytiin koiranäyttelyssä Halla-ajokin sekä Coran kanssa. Coralle tuloksena EH ja Halla sai ensimmäisen sertinsä! 🙂

2.9.2013 Kiireinen kesä ja alkusyksy on ollut niin koirien kanssa kuin muutenkin, ollaan muutettu uuteen taloon ja samaan aikaan on pitänyt treenata koiria kokeisiin. Saksanpaimenkoirien mestaruuskisoissa käytiin pyörähtämässä Capon kanssa, ja A- ja B-osat meni niin putkeen kuin vain voi mennä. Jäljeltä Capo keräsi pisteiksi 97, ensimmäisen esineen ilmaisi hieman vinossa, toisessa kulmassa olisi saanut olla varmempi ja toiseksi viimeisessä kulmassa teki pyörähdyksen. Tottiksissa ei liikevirheitä, energiaa olisi saanut olla enemmän luoksetuloissa ja noudoissa. Viimeisenä osa-alueena oli suojelu, joka on ollut Capon vahvin alue… No, Capo oli paremmassa tilassa kuin treeneissä pitkään aikaan ja hallinta koitui meidän kohtaloksi. Capo teki erittäin hyvää suoritusta aina pitkään liikkeeseen asti, ja ensimmäisessä irrotuksessa pitkän liikkeen jälkeen Capo ei irrottanut kolmannellakaan käskyllä, joten suorituksemme hylättiin. Mahdollisuudet olisi olleet niin palkintosijoille kuin MM-joukkueeseenkin, mutta tällasta tämä koiraurheilu on, se on toisinaan hyvin pienestä kiinni! Ensi vuonna paremmalla onnella.

18.6.2013 Käytiin Capon kanssa viikonloppuna Lieksasta hakemassa pääsylippu suojelun SM-kisoihin syksylle. Jälki meni nappiin, sieltä tuloksena 96 pistettä, mutta tottiksissa koiraa ei kiinnostanut yhtään ja se oli todella flegmaattinen. Puruissa se taas ei ollut kovin ohjattavissa ja tarvitsi lisäkäskyjä hallintaan siirtymisissä sekä irrotuksissa. Tulos kuitenkin tuli, tästä se treenaus sitten vasta kunnolla alkaakin…!

31.5.2013 Yoshi saapui pari päivää sitten Suomeen. Tähän asti 3kk ikäinen pikkumies on vaikuttanut erittäin reippaalta, puree lujaa ja tykkää taistella. Yoshi lähtee ensi viikolla Ylivieskaan syksyyn asti  kasvamaan ja mikäli on terve niin liittyy sitten meidän laumaan pysyvästi.

23.5.2013 Devi kävi pitkän tauon jälkeen ensimmäisissä tokokisoissan ja korkkasi voittajaluokan upeasti tuloksella VOI1, 276 pistettä. Devi päihitti vesikelissä bordercolliet ja muut paimenkoirat, joten ylpeä pitää olla pienestä valkoisesta! Vesisade ja märkä maa eivät ole herkkua palkattomuuteen helposti kyllästyvän terrierin kanssa, mutta hienosti Devi kasasi itsensä kun piti hommia tehdä, vaikka maahanmenot meinasivatkin jäädä puolitiehen.

6.4.2013 Ajokkimme Halla (Wood Grousen Anastasia, 9kk) kävi tänään ensimmäisessä näyttelyssään, tuloksena JUN ERI, SA, JUK1, PN3.  Siitä se ura urkenee! Toivottavasti ensi talvena löytyy jäniksiä ajoon asti niin saadaan käyttöpuolen tuloksia myös.

1.4.2013 Laumaan saapui eilen Saksasta uusi narttu, Lischa von der Fasanerie2000. Hain Likan Frankfurtista ja toin samalla Suomeen kolme muuta pentua samasta pentueesta. Likka on yhteisomistuksessa Satu Ehrlundin kanssa. Kaikki pennut olivat oikein reippaita! Hakureissu ei mennyt ihan kuin Strömsössa, vietin neljän pennun kanssa hotellissa yön kiitos Finnairin, mutta seuraavana päivänä päästiin onneksi ongelmitta Suomeen. Onnea kaikille pennun ohjaajille, mielenkiinnolla odotellaan mitä pennuista kasvaa!

10.2.2013 Devi synnytti uudenvuoden tienoilla kolme suloista pentua, kaksi narttua ja yhden uroksen. Devi on pentujen kanssa Imatralla ja pennut muuttavat omiin koteihinsa viikon päästä. Laumassamme on tällä hetkellä vain kaksi koiraa, koska ikäväksemme jouduimme luopumaan rakkaasta Yassosta. Syöpä vei voiton hienosta koirasta ja eläinlääkäri päästi Yasson pilvenreunalle 8.2.2013. Onneksi muistot elävät edelleen.

 

VUOSI 2012

11.12.2012 Devi on mahan koosta päätellen vahvasti tiineenä 🙂 Parsonpennuista kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Kenkku-kenneliin. Pentujen odotetaan syntyvän uutenavuotena ja ne myydään aktiivisiin ja/tai metsästäviin koteihin.

23.11.2012 Cora lähti takaisin sijoitusperheeseensä talven viettoon ja tutustumaan perheen uuteen kaksijalkaiseen tulokkaaseen. Keväällä Cora tulee takaisin ja toivottavasti kesän aikana saataisiin tuloksia tytölle. Nauttikoon siihen asti leppoisasta perhe-elämästä Tuulin, Arton ja Helmin kanssa!

4.11.2012 Devi astutettiin tällä viikolla reippaalla ja hyväluonteisella metsästyskäytössä olevalla uroksella. Devi treffasi Jykän useampana päivänä, joten parsonpentuja toivotaan kovasti syntyvän vuodenvaihteessa. Pennut syntyvät Kenkku-kenneliin Imatralle, lisätietoja ja linkit Pentuja-sivulla.

20.10.2012 Koulutuksessa meillä heinäkuusta asti ollut Donattaren Karpalo kävi tänään Helsingissä BH-kokeessa ja suoriutui urakasta ”erittäin energisesti”.  Tuomarina kokeessa oli Vesa-Pekka Hirvioja. Nyt Kamu lähtee takaisin Pohjanmaalle, katsellaan keväällä jos sen harrastusura jatkuisi PK-puolella. Kamu on energinen ja työhaluinen koira, jolla on todella voimakas saalis. Se on varsinainen duracel-pupu, joka jaksaa ja jaksaa ja jaksaa… Välillä ärsyttävyyteen asti. 😉

17.10.2012 Devi (Repoketun Gini) kävi Loviisassa ensimmäisissä LUT-kokeissa ja sai kasaan 32 pistettä ja tuloksen LUTD. Pisteitä hukkaantui hakupesällä, jossa Devi jäi aluksi haukkumaan epätavallisen kauas, mutta luukun auettua seurasi kettua oikeaan peräpesään ja haukkui tasaisesti loppuun saakka. Se olisi saanut haukkua lähempänä ja tuomari kaipasikin työskentelyyn lisää tiukkuutta. Seuraavat kokeet loppusyksyllä, katsellaan jos Devi pääsisi ennen sitä käymään metsällä ja saisi oikeaa saalista ja sitä kautta vähän lisää pontta putkityöskentelyyn!

12.9.2012Halla saapui laumaan pari viikkoa sitten. Se on oikein reipas ja todella rohkea ajokoiran alku ja on sopeutunut mainiosti perheeseemme. Sopeutumiskykyä tarvitsee itse kukin, kun jaloissa pyörii tällä hetkellä viisi aikuista koiraa ja yksi koiranpentu… Onneksi kaikki ei ole ihan omia 🙂 Koulutuksessa oleva sekalinjainen Kamu-koira lähtenee lokakuun alussa takaisin maailmalle, kunhan käydään ensin jossakin käyttäytymässä koulutustunnuksen verran.

2.8.2012 Tänään käytiin tutustumassa Kiuruvedellä lauman tulevaan vahvistukseen, 5-viikkoiseen suomenajokoiranarttuun. Halla muuttaa meille parin viikon päästä avomieheni metsästyskaveriksi. Hallan oma sivu löytyy nyt Nartut-osiosta.

30.6.2012 Hain Coran taas meille treenaukseen täksi syksyksi, katsotaan miten likka edistyy treenirintamalla ja määritellään sitten tarkemmin sen tulevaisuuden suunnitelmia. Kiitos taas Tuulille ja Artolle Coran hyvästä hoidosta ja lainaamisesta!

13.6.2012 Repoketun Ginille koulutustunnus BH! Tuomari kehui päivän parhaaksi tottelevaisuussuoritukseksi, Devi oli mainio ja liikkeet meni nappiin 🙂

16.5.2012 Thiarco Encore kävi luustokuvissa viikko sitten, selkä ja lonkat terveet, mutta kyynärissä hyvin pientä reagointia. Cora ei ole koskaan ontunut päivääkään, ja eikä toivottavasti tule ontumaankaan, eläinlääkärin mukaan muutokset olivat niin pienet, että tuskin tulevat koskaan vaivaamaankaan. Kennelliitossa kuvat oli lausuttu eilen ja tulokset olivat A/A ja 1/1.

14.5.2012 Yasson yllätyspentu Niki muutti omaan kotiin Kontiolahdelle Aapo-beaglen seuraksi ja isäntänsä harrastuskaveriksi. Onnea uuteen kotiin ja iso kiitos sekä tsemppiä Pekalle!

22.4.2012 Donattaren Nikita, Yasson 3kk ikäinen urospentu, tuli meille opettelemaan käytöstapoja ja etsimään omaa kotia. Niki on reipas ja rohkea pikkukaveri!

*

VUOSI 2011

17.12.2011 Repoketun Ginille koulutustunnus TK2 Varkauden tokokokeesta. Hieno pieni terrieri!

12.12.2011 Thiarco Encore ” Cora” saapui taas laumaamme lähes puoleksi vuodeksi treenaukseen. Kiitos Tuuli ja Arto taas tytön lainaamisesta!

11.12.2011 Pääsin mukaan supijahtiin Etelä-Karjalan metsiin Devin työskentelyä seuraamaan. Devi oli hieno tyttö, ja kahden muun parsonin kanssa päivän saaliiksi tuli yhteensä neljä supikoiraa.

5.12.2011 Devi lähti viikoksi Kenkku-kenneliin ja pääsee keinoluolille LUT-treeneihin sekä ensimmäistä kertaa mukaan supijahtiin metsälle!

19.11.2011 Repoketun Gini ”Devi” tokokokeessa Varkaudessa, tuloksena toinen AVO1. Devi oli liiankin hyvällä fiiliksellä, ja karkasi noudossa kapulalle ilman käskyä, joten nouto nollaksi. Yksi liike lisäksi vitoseksi, mutta onneksi täpärästi ykköstulos kuitenkin!

12.11.2011 Repoketun Gini tokokokeessa Pieksämäellä, tulos AVO1 ja 2. sija. Devi oli oikealla fiiliksellä mukana, ja vaikka kaikki ei tietenkään mennyt niin kuin treeneissä, niin hyvä ykkönen silti tulokseksi!

22.10.2011 Repoketun Gini ”Devi” kävi ensimmäisessä avoimen luokan tokokokeessaan Lempäälässä, pistesaldo jäi harmittavasti kolmen pisteen päähän ykköstuloksesta, joten vielä ei saatu kilpailuoikeutta voittajaluokkaan. Liikkeestä seisomisessa Devi meni maahan, joten se liike nollille, ja kun parissa muussakaan liikkeessä nuoren terrierineidin keskittyminen ei ollut aivan huipussaan, niin tuloksena tämä. Ensi kerralla paremmalla onnella!

18.10.2011 Lisätty video Capon VPG-kokeesta Capon omalle sivulle.

15.10.2011 Fluss-strand Buddy ”Capo” VPG-suojelukokeessa Tampereella, koulutustunnus VPG3, pisteet 284 ja lisäksi päivän paras suojeluosuus (C96)!

2.10.2011 Repoketun Gini Lohjalla parsonrussellinterrierien erikoisnäyttelyssä, tulos JUN EH.

4.9.2011 Thiarco Encore ”Cora” lähti takaisin kasvatusperheeseen, kevään korvilla tyttönen tulee taas takaisin treeneihin. Hienoa oli seurata Coran henkistä (ja fyysistäkin) kasvua 2kk:n ajan, treeneissä päästiin jo iso harppaus eteenpäin kohti suojelukoiran uraa. Kiitos Tuulille ja Artolle tytön ”lainaamisesta”!

1.7.2011 Thiarco Encore saapui Tampereelle ”koulutuslomalle”.

19.6.2011 Fluss-strand Buddy tokokokeessa, tulos ALO1 188p, KP ja 1. sija.

14.6.2011 Repoketun Gini tokokokeessa, tulos ALO1 186p, KP ja 3. sija.

11.6.2011 Fluss-strand Buddy Hyvinkään erikoisnäyttelyssä, tulos SG.

4.6.2011 Fluss-strand Buddy IPO2 Lieksassa pistein 290, A 100, B 90, C 100. Tästä on hyvä jatkaa!

26.5.2011 Palauteosio avattu.

22.5.2011 Kotisivut avattu yleisölle.